Mikor kezdtél az írással foglalkozni?

Az írás már gyermekkorom óta fontos része volt az életemnek. Mindennapjaimat az álom és valóság határán fogant történetek sokaságában éltem. Úgy is mondhatnánk, hogy valamilyen különleges hetedik érzék segítségével mindig is tudtam, hogy a világunk sokkal több, mint amennyit látunk belőle. Éppen ezért vonzott annyira a minket körülvevő valóság szélesebb spektrumú megismerése.
Tanulmányaimat humán szakon folytattam, és őszinte hálával gondolok az irodalom tanárnőmre, aki felébresztette bennem az írás iránti szerelmet. Ő mutatta meg, hogy valójában mit jelent a sorokon túl lélektől lélekig szólni.

Mindig is az írói pályára készültél?

Annak ellenére, hogy az írás maga folyamatosan jelen volt a mindennapjaimban, nem gondoltam, hogy valaha írónő lesz belőlem.
HR szakon szereztem képesítést, majd munkaügyi, – és fejvadász területem dolgoztam multiknál, és kölcsönző cégeknél is.
Később azonban, amikor gyermekeim születtek, minden megváltozott. Több gyermekes anyaként nem sikerült visszahelyezkednem a HR világába, ami őszintén szólva, akkoriban nagyon szíven ütött.
Most már látom, hogy nem az volt az utam, hanem egy egészen különleges világ várt rám.

Szóval lényegében a gyermekeidnek köszönheted, hogy végül az írásnál kötöttél ki…

Igen, mondhatjuk így is. Ők egy teljesen új életkörülményt teremtettek a számomra, és az anyai örömök, valamint – ne tagadjuk – a sok kihívás is, ami a gyermekneveléssel jár, szélesítették a látókörömet.
Mindhárman őszintén örülnek, amikor egy-egy írásom, vagy új könyvem jelenik meg, ott állnak mellettem a megjelenés napján, és látom Rajtuk, hogy legalább annyira izgulnak, mint én magam.
A minap a kisfiam, aki most nyolc éves, nagyon aranyos volt. Megkérdezte tőlem, látva, hogy az Ikerlángok című regényem első kiadásából már alig van pár darab, hogy ugye azért teszek Neki egyet félre, hogy mikor nagyobb lesz, el tudja olvasni. 🙂
Az ovis fiam mindenkinek mondogatja, hogy Anyának már “tizenhúsz” könyve van.
A felsős nagylányom pedig tartja bennem a lelket, amikor éppen nincs ötletem.

Mi volt az áttörés, amikor eldöntötted, hogy az írással fogsz foglalkozni?

2015-ben jelent meg az első könyvem, a Csillag-Szemek című spirituális meseregény, mely elindította írónői pályafutásom.
Azóta cikkeimet és írásaimat már több százezer Olvasó követi figyelemmel, a HarmoNet oldalának szakértői között, valamint saját weboldalaimon is.
2016-ban éppen ezért a férjemmel úgy döntöttünk, hogy valóra váltjuk a legnagyobb álmunkat, hogy a bennünk rejlő történetek sokasága formát ölthessen, majd eljuthasson minél többekhez.
Az Elképzelt Életek az a látomás volt, amely egyértelműen kirajzolta az utunkat

Ilyen fiatalon már három gyermeked, és felfelé ívelő írónői pályafutásod van. Hogy csinálod?

Nem volt ez mindig így. Az első házasságom nem sikerült, így megéltem a válást, majd két gyermekkel egyedülállóként kellett boldogulnom. Később, amikor már egyáltalán nem számítottam rá, megjelent az életemben az a szerelem, amely végül a gyermekkorom óta bennem motoszkáló képeknek és történeteknek értelmet adott.
Újra házasodtam, és a férjem a legnagyobb támaszom minden értelemben.
Valóban tartja a férfi energiateret mind a családunk körül, mind pedig a munkámat illetően.
Tamás az, aki inspirál, és az álmaimat sajátjaként éli meg. Társam nem csak a magánéletben, hanem könyveim fizikai formát öltésének munkálataiban is.

A szerelem sok könyvedben megjelenik, mint kulcselem. Miért?

A szerelmet, mint energiát többféleképpen éljük meg házasságunkban és három gyermekünket nevelve, valamint alkotói munkásságunk során. Ez az az őserő, ami mindent áthat, és amit a különböző korok, kultúrák és vallások eltérő névvel illetnek, mégis ugyanannak az egységnek a lényegét értik alatta.
Tamással ráismertünk a Yotengrit ősi magyar szerelemvallása és a Taoizmus közötti párhuzamra, arra, hogy a Yin és a Yang ereje hogyan hatja át a környezetünket, és hogyan áramoltatható ez az egymást kiegészítő és egymásban megnyilvánuló energia a nő és a férfi kapcsolatában.
Ezt láthatjuk megnyilvánulni az Ószövetségben Ádám és Éva, a hinduknál Síva és Párvati, az Óegyiptomi Birodalomban Ízisz és Ozirisz, az iszlámban Mohamed és Hatidzse, a rómaiaknál Jupiter és Juno, a suméroknál Innana és Tammuz gyönyörű szerelmében, melyet a ma nyugati embere Ikerláng Szerelemnek nevezett el, és melyet a kvantumfizika tudománya az ikerfotonok teret és időt átívelő, soha meg nem szakadó összeköttetésével bizonyított be.

Erről szól az Ikerlángok című regényed is?

Az Ikerlángok „Minden életemben Téged szerettelek” című regényem az első nagy sikerem volt az írónői pályámon. Hihetetlen, de nem egész hat hónap alatt fogyott el az első kiadás, és rá ismét fél évre a második kiadás is a termékkínálat végén jár, hamarosan nyomtathatjuk a harmadik kiadást is.
Ez a könyv megmutatja e kapcsolódás korokon és kultúrákon átívelő teljességét, ugyanakkor számos más bennem rejlő történet és jövőbeli könyv elindítója is, melyekben összeér szerelem, megpróbáltatás, sors, szinkronicitás, útkeresés és lélekfejlődés.
Őszintén hálás vagyok a férjemnek az inspirációért, a folyamatos támogatásért, és a könyvben megjelenő reinkarnációs történeti szálak összefűzésében való segítségért.
Ez a könyvem számomra is hatalmas meglepetés volt az írásban való kiteljesedés megtalálásának útján. Mára már több ezren olvassák Magyarországon és külföldön is, és ez igazi ajándék a számomra.
A pozitív visszajelzések pedig arra sarkalltak, hogy folytassam az írást, így Olvasóim már kezükbe vehetik új könyveimet is.

Milyen témákban találnak majd Nálad az Olvasók történeteket?

Könyveimben valós önismereti utazásként írom le a spirituális misztikumot, az egyéni útkeresés lépcsőfokait, és azokat a sorskérdéseket, melyekkel a ma emberének a mindennapok forgatagában szembe kell néznie.
Regényeim főhősei és szereplői a lelkem egy-egy darabjai, akiknek a szemén keresztül az Olvasóim önmagukra ismerhetnek, és akiknek a sorsával azonosulhatnak.
Az Ő történetük és karakterfejlődésük fogja majd láthatatlanul az Olvasó kezét azon az Úton haladva, melyen keresztül a könyvek sorain átszűrődő válaszokat kaphat saját belső kérdéseire, vagy ráismerhet aktuális élethelyzetének üzeneteire.
Mindannyiunk életében vannak rendeltetésszerű találkozások, sorsfordító pillanatok, érthetetlennek látszó történések, véletlennek tűnő egybeesések, valamint mindannyiunknak szembe kell néznünk olykor a fájdalommal, a magánnyal, az elvesztés reménytelenségével.
Ezeknek az életutaknak a sokaságát -melyek hol valós, hol elképzelt életek -, jelenítem meg írásaimban, soha el nem felejtve, hogy mindennek a történés-sorozatnak a feloldása és végső igazsága a szerelem misztériumában és halhatatlanságában rejlik.
Ezen túl weboldalamon rendszeresen megtalálhatják frissülő cikkeimet, aktuális eseményekről, életképekről, jelesnapokról szóló írásaimat, és novelláimat is.

Úgy értesültem, hogy hódítasz az amerikai könyvpiacon is...

Jók az információid. Az itthoni nagy sikerre való tekinttel, valamint abból a célból, hogy írásaim és könyveim minél többekhez eljuthassanak, az Ikerlángok – “Minden életemben Téged szerettelek” című regényem már kapható az ameriakai, kanadai, angliai és ausztrál piacon is, és többi regényem is követi majd sorban a külföldi megjelenést, de természetesen mindig a magyar piac marad az első, ahol könyveim napvilágot látnak. Hálás vagyok a sorsnak, mert Szőke Zsuzsanna személyében sikerült egy nagyszerű fordítót találnom, akit egyben barátnőmnek is mondhatok.
Amerikai Olvasóim a www.ritapwhite.com oldalon találnak meg.

Nemrég új könyved is megjelent. Mesélnél róla?

Legújabb regényem az Ébredő Szerelem "Liza Clark napló-trilógiájának első része". Ez egy folytatásos regény lesz, a tervek szerint három részes.
Egy útkereső nő történetét meséli el Nőknek, Nőkről egy XXI. századi Nőtől.
Mielőtt ennek a regénynek az írásába kezdtem volna, sokat töprengtem, hogyan tudnám átadni a lehető legjobban a nőiesség ősenergiájának megélését és a szerelemnek, mint művészetnek az útját az Olvasóknak. Először egy elméleti filozófiai könyvre gondoltam, de a belső lélekhangom azt súgta, sokkal közvetlenebbül lehet megszólítani a női lelket, ha személyes, humoros és kézzelfogható történetbe ágyazom be mindazt, amit üzenni szeretnék arról, hogy kik is vagyunk mi Hölgyek, és hogyan érhetjük el a Megérkezett Nő állapotát. Kit keresünk valójában, magunkat, a Nagy ŐT, vagy mindkettőt? Mi ez a nyughatatlan kattogás bennünk, és hogyan találhatunk mégis egy szilárd középpontot? Hogyan lehet az elméleti filozófiákat gyakorlatba átültetni? Mit is jelent a Holdciklus 365 napja, a tudatos egyesülés, mi a különbség a párkapcsolat, a Nagy Ő és a szerelem között, hogyan érthetjük meg szerepeinket, milyen tükröket kapunk és milyen sémák között élünk?
Végül egy karakter szólított meg, Liza Clark.
Az Ő történetét a megjelenés óta már több tucat Nő olvasta, s a visszajelzések alapján mind nagyon várja a folytatást.
Megvallom őszintén, én magam is. 🙂

Dolgozol már a következő könyveden? Tudod már, hogy annak mi lesz a témája?

Igen, természetesen dolgozom rajta. Nem egy könyvön, hanem egyszerre négyen.
Most egy indiai regényt írok, ami az Ikerlángok-sorozat tagja lesz. Úgy is mondhatnám, egy élet, egy sors, ami kimaradt az Ikerlángok című reinkarnációs regényemből.
Titkok, intrikák, misztikus India, álmok, látomások, átkok és mágiák, ez mind megtalálható lesz benne, és természetesen a szerelem is, ami most is próba elé állítja majd a főhősöket.

Könyveid megvásárolhatók könyvesboltokban is?

Fizikai formátumban elsősorban webáruházamban lehet őket megrendelni, de egy-két nagyvárosi könyvesboltban is kint vannak, a készletek erejéig.
Ezen kívül PDF-könyv formátumban is lehet nálam rendelni, E-book-ban pedig a legnagyobb üzletláncoknál, a Bookline, a Libri, a Líra, és még sok más e-boltban is megtalálhatóak.
Külföldön az Amazon, az Apple, a Rakuten kobo és a Barnes&Noble áruházaiban vagyok jelen.

Utolsó kérdésként megosztanád-e az Olvasókkal, hogy mi az írói hitvallásod?

Az írás a szenvedélyem.
Művészet, melyben a legszebb, amikor az Író és az Olvasó lelke a sorok között egy Pillanatra találkozik.

Az írásban a legszebb, amikor az Író és az Olvasó lelke a sorok között egy Pillanatra találkozik.

Fehér-Pál Rita